미국일상 | 베이킹 초보도 가능한 플레인스콘 만들기 Homemade Scones

728x90


베이킹 초보도 가능한 

엄청 맛있는 플레인 스콘 만드는 법

Easy Scone Recipe

글·사진 ⓒ JadenSkylar



국가비 노오븐 블루베리타르트에 이어 도전한 베이킹은 바로 플레인 스콘. 은근히 까다로운 점이 몇가지 있어서 처음 도전했을 때는 대실패를 맞봤던 유투버 자도르님의 플레인스콘 레시피. 

This time what I tried was baking scones. It has some tricky parts so when I first tried this recipe, I completely failed. (They still tasted good but they didn't look like normal scones.)


베이킹 왕초보인 나도 가능한 베이킹 도전 목록/후기 

My Previous Baking List

· 블루베리 타르트 만들기 Homemade Blueberry Tart

· 초간단 홈베이킹 Ice Cream Bread 아이스크림으로 빵 만들기


처음 도전했을 때 실패한 요인을 분석해보고 이번에 도전했을 때 이를 개선했더니 훨씬 자도르님 스콘다워졌다. 

I realized where I failed at the first try and I fixed it at this second try. These are the mistakes I made before.

1) 눈 대중+계량컵으로 대충했던 계량 

Roughly measuring with a measuring cup.

2) 셀프라이징 밀가루(베이킹파우더, 소금, 박력분이 함께 섞여있는 올인원 밀가루)를 사용한 점 

Using self-rising flour instead of using flour and baking powder

3) 버터가 녹기 전에 빠른 속도로 잘게 부수지 않고 오랜 시간 동안 섞어서 도우가 질펀해진 점 

Mixing butter and flour slower and letting it warm. It caused the ingredients very doughy.

4) 헤비크림이 너무나 헤비했던 것 같음 

The heavy cream was too heavy.


이렇게 개선했더니 훨 나아졌다. 

These are what I fixed.

1) 계량기를 삼...^^;; 

Buying a kitchen scale.

2) 베이킹 파우더와 밀가루를 각각 사서 동영상에 나온 정량대로 섞어서 넣음 

Buying a flour and baking powder themselves and mixed exact amounts just like the recipe.

3) 부엌 행주를 물을 묻혀 냉동실에 2분동안 넣어 얼린 뒤 오븐 볼 아래에 깔아준 뒤 버터를 잘게 썰었음. 그 결과 차가운 온도가 유지되어 버터가 녹지 않고 덩어리진 상태로 남을 수 있었음

 Soaking a small towel with water and putting it in the freezer for a couple of minutes. Putting it under the oven bowl and it kept the ingredients cool and the butter didn't melt.

4) 헤비크림을 레귤러 크림으로 바꿔봄. 이랬더니 스콘이 좀 잘 부서지는 경향이 생김. 다음엔 헤비 반 레귤러 반으로 도전해보려고 함. Trying this recipe with regular cream instead of heavy cream. It caused the scones fall apart easily. Next time I should try half heavy cream and half regular cream.



베이킹 초보인지라 자도르님 스콘처럼 엄청 예쁘게는 나오지 않았다. 그래도 첫 스콘에 비하면 굉장한 발전. 그때는 무슨 쿠키라고 해도 믿을 수 있을 정도로 흘러내렸었던 스콘;; 역시 베이킹파우더를 정량대로 넣어주니 제대로 부풀어 오른 스콘 

Since I am a baking beginner, my scones don't look perfect. But still it's a huge progress compared to my first try. It looked like melting cookies then because I didn't put as much baking powder as needed but used self-rising flour. It was the biggest mistake.



 터비나도 설탕은 이 스콘의 가장 중요한 재료라고 절대 빠뜨리면 안된다고 하길래 아마존에서 개별포장된 터비나도 설탕을 샀다. 이 레시피 이후에도 남는 터비나도 설탕은 커피에 타먹으면 되니깐 

Turbinado sugar is the most important ingredient. I bought some from Amazon for this. Since I bought single-packaged sugar, Skylar can use it for coffee later on.


터비나도 설탕 구입한 아마존 링크 (클릭) 

Turbinado Sugar Amazon Link 



미국 남부 시골이라 원하는 빵이 없을 때가 많은데 이렇게 쉬운 레시피부터 시작해서 차츰차츰 베이킹 실력을 늘려나가다보면 언젠가는 베이킹 고수가 되서 내가 원하는 빵이나 한국에서 유행하는 베이커리류를 직접 만들 수 있게 되지 않을까...-.ㅜ 그게 내 바람이다.

It's not easy to find bread I want around here, if I keep trying baking and learning maybe I could bake whatever bread or trendy dessert in Korea at home. That is my goal.



유투버 자도르님의 플레인스콘 레시피 

Scone Recipe with English Subs


Copyright ⓒ JadenSkylar 2018 All Rights Reserved.

이 포스팅이 도움이 되었다면 아래 공감버튼을 꼭 눌러주세요.

반응형

JADE

Life in Alabama :: 미국일상블로그

    이미지 맵

    Life in Alabama/AL Lifelog 다른 글

    이전 글 Previous

    다음 글 Next