[미국일상] 새로 산 철판 그릴에 삼겹살 구워먹는 주말 점심 Grilling Pork Belly

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미국 남부 앨라배마 주 이민일상 :

일요일 점심은 대패 삼겹살

Grilling Pork Belly






발렌타인이었던 금요일 저녁, 헌츠빌 한식당인 신세계에서 식사를 하고 그 바로 옆에 위치한 헌츠빌 한인마트 홀리데이 인터내셔널 마켓에 들러 간단히 장을 봤다.

We went to this Korean grocery store -Holiday International Market- after eating at Shinsegae and bought some Korean stuff.




{ Holiday International Market }

Location 2701 Patton Rd SW, Huntsville, AL 35805

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이 한인마트에서 내가 제일 좋아하는 김치(진짜 맛있음)도 한 통 사고, 삼겹살도 사기로 했다. 딱 봐도 신선?해보이는 같은 날 포장된 냉동 대패삼겹살을 골라서 샀다. 거기에 미국에서 보기 힘든 새송이버섯과 팽이버섯도 함께 구매했다. (가격표 참고)

I bought a big bucket(?) of Kimchi and this frozen pork belly. It was packed on the same day. I also got some Korean mushrooms I can't find easily around here.









새송이 버섯은 씻은 후 잘라서 버터와 함께 준비해두었다.

I sliced this big mushroom to grill with a piece of butter.









뒷마당으로 나와 그릴을 예열했다. 삼겹살이 의외로 양이 많았던게 아래로 한줄이 더 있었다. 새 그릴을 사고 이번이 처음 삼겹살을 구워보는 거라 기대가 많이 됐다. 예전에 가지고 있던 미국 그릴은 철판식이 아니어서 기름이 중간 중간 떨어지면 갑작스레 원치않는 불쇼를 했기 때문이다.

We preheated the griddle at the back porch. There were two layers of pork belly. I was excited to grill pork belly on our new grill. Because this griddle is a perfect grill for this kind of meat that makes a lot of oil.









한 줄 올려고 아래 이만큼 더 남는다. 냉동이라서 한번 구울 때 다시 얼리기 싫어서 그냥 다 구웠다.

Even after I loaded the top layer of pork belly, I still had this much left to cook. I just cooked all of it so I wouldn't need to refreeze it.









그릴 자체에 기름통이 있긴 하지만, 일회용을 덧대서 처리하기 쉽게 사용하고 있다. 역시 삼겹살이라 그런지 기름이 정말 많이 나오더라. ^^! 대패라서 그나마 덜 하긴 했음

This griddle has its own oil drip tray, but we added another disposable tray to it. It's much easier to take care of it. The pork belly was thin-sliced so it didn't make as much oil but it was still a lot.








새송이 버섯도 올려서 굽굽

I added the mushrooms on the grill.









화력이 세기도 하고, 대패라 삼겹살이 얇아서 그런지 생각보다 더 바삭하게 구워진 모습

This griddle is powerful and the pork belly was quite thin. It got overcooked(crunch) easily.









위쪽은 살짝 덜 굽고 아래쪽 삼겹살은 바삭한 걸 좋아하는 스카일러를 위해 더 구웠다. 굽다보니 삼겹살인지 베이컨인지 ㅎ

I prefer soft pork belly, Skylar likes overcooked pork belly. So when I grill pork belly, I cook half for myself and cook the other half more for him.









그릴을 다 사용하고 바로 바로 긁어내줘서 청소해야지 깨끗하게 유지할 수 있다. 이후 그릴이 식은 후에는 커버로 덮어주었다.

Skylar scraped the grill right after I finished cooking to maintain the grill clean. When the grill cooled down, he covered the grill with its cover.









일요일 점심은 한인마트에서 사온 삼겹살과 흰밥으로 해결 ♡

Here is our lunch feast. Rice and pork belly.









미국 남부 앨라배마에서도 소소한 한식으로 기분 내어보는 주말 점심이었다.

Korean food helps me live in a different country. :)





ⓒ JadenSkylar

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