미국 앨라배마 9월 밥상 What I ate in September

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미국 9월 밥상

What I ate in September







집 뒷마당에서 기른 유기농 미니당근.

확실히 뭔가 더 신선한 당근 본연의 맛을 느낄 수 있었다. ㅋㅋ

This carrot is an organic home-grown carrot.

It tasted more fresh.






9월 동안 만들어먹은 것 중에 제일 맛있었던 건 바로 불고기 덮밥!

납작당면도 이번에 구입해서 같이 해먹어봤는데 정말 정말 맛있었다.

My favorite dish this month is Bulgogi with rice. (Called Bulgogi Dub-bap)

I bought wide glass noodle at H mart and cook it with Bulgogi and it was amazing.







내가 직접 키운 꽈리고추도 아주 매콤해서 달달하기만 할 수 있었던 불고기에 감초역할을 했다. 

이 것도 한인마트에서 6달러주고 구입한 양념된 불고기였는데 만들기도 간편하고 3-4인분은 만들어낼 수 있어서 강추한다.

Also I added my homegrown Ggua-ri peppers too. 

This time the pepper was spicier so it went along with the beef so well.

This beef was a pack of marinated bulgogi beef and you can cook for 3 to 4 people.

I highly recommend :)






우리 동네에서 인기있는 피자 체인점, 마르코 피자. 

우편으로 배달되는 1+1 쿠폰을 야무지게 사용해서 두 판에 11달러 주고 사먹었다.

This pizza is Marco's which is a popular pizza franchise.

They mail coupons and we used a buy one get one free coupon and got these pizzas for 11 dollars.







우리는 피자를 커스터마이즈해서 먹었는데

내 피자는 스몰 사이즈에 얇은 도우, 소고기를 선택하고 블랙 올리브랑 시금치와 양파를 얹었는데 진짜 맛있었다.

We customized our pizza.

My pizza was small sized, thin dough with beef, black olives, onions and spinach.

It was so good.







스카일러는 피자는 무조건 페퍼로니만 먹는다 -_-a

토핑으로는 올리브랑 페퍼로니 딱 그 두개만 얹고, 일반 도우에 미디엄 사이즈 피자인데

만약 피자를 시킨다면 스카일러는 마르코 피자를 시키겠다고 한다. ㅋㅋ

Skylar orders only pepperoni pizza.

He added only black olives and his pizza was regular dough and medium sized.

He'd prefer to get Marco's pizza if he orders one next time.







이건 내가 이미 포스팅했던 순두부찌개 :)

I already posted about soft tofu stew.


[미국일상/Reviews] - 미국에서 뚝배기 순두부찌개 끓이기 BCD SOON TOFU < Check this out :)








크림 불닭 스파게티에 도전해봤다.

여기선 크림 스파게티를 보통 알프레도라고 부른다. 

양파 한 개를 다 썰어넣고 남아있던 양송이도 다 털어넣었다.

I tried cooking creamy Buldak spaghetti.

People here call cream spaghetti Alfredo.

I put a whole onion and all the leftover mushroom.







불닭볶음면 컵라면에서 매운 소스만 빼내어서 시판 알프레도 소스랑 섞었다.

약간 매콤하지만 엄청 맵지도 않고 맛있었다.

I took out only the Korean ramen's sauce from the cup ramen and mixed it with Alfredo sauce.

It was still spicy but not too hot.







항상 스파게티 먹을 때 피클도 같이 먹는데,

내가 제~일 좋아하는 피클은 바로 Mt. Olive 피클이다.

아삭하고 시지 않아서 엄청 좋아한다.

I always eat spaghetti with pickles.

My favorite pickle is Mt. Olive's.

They are not sour but fresh.






내가 제일 자주 해먹는 한식은 바로 된장찌개.

만들기도 간단하고 속도 든든하게 채워준다.

I cook soybean paste stew the most often.

It's easy to make and it satisfies my taste for Korean food.







사실 한국에 있을 땐 나물 킬러였던 나.

한인마트에서 취나물 발견하고는 쉬기 전에 싹싹 긁어먹었다.

There are a lot of veggie dishes in Korea. I used to eat a lot.

I found this one (seasoned aster scaber...(?)) and finished it before it went bad :)







한인마트에서만 구할 수 있는 귀한 팽이버섯 넣어서 뚝배기에 끓여먹었다.

Also I got some Enoki mushrooms and made the stew with them.

I can get this kind mushroom only at Asian markets so they were so precious to me. 







또 만들어먹었던 건 일본 골든커리를 이용해서 만든 카레.

I made curry with Japanese curry pack -Golden Curry-







당근도 조리했는데 좀 탔다.

스카일러는 처음 카레를 먹어본 거였는데 맛있다고 했다.

다음 번엔 고기랑 넣어서 본격적으로 만들어봐야겠다.

I burned the carrots a little bit.

Skylar tried curry for his first time and he liked it.

Next time I'm going to make curry with beef.








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JADE

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