Sick Day
장염때문에 병가낸 날
글·사진 ⓒ JadenSkylar
지난 주말 냉동삼겹살을 구어먹은 이후로 장염이 도져버렸다. 어제까지만 해도 설사기운이 있어도 시간 지나면 좀 나아지겠지 싶었는데 오늘 아침에는 일어나자마자 화장실 행이어서 하루 병가 내는 게 낫다고 생각했다. 역시 예감은 틀리지 않아 하루동안 화장실을 몇번이나 들락날락 했는지.. 미국에 와서 처음으로 지독하게 걸린 장염이라 더럽지만서도 인상 깊어서 포스팅으로 남겨두고 싶었다. ㅋㅋ
Since last weekend I cooked frozen pork belly, I have had diarrhea. I did have diarrhea yesterday but it wasn't this bad. As soon as I woke up this morning, I had to go to the bathroom. I knew I would have to take a sick day off today. It was a right decision. I think this is the worst stomachache since I moved to America. So I wanted to record how today was lol.
남편한테 출근 하기 전에 쌀 좀 불려놓으라고 해서 불은 쌀 가지고 인생 처음으로 흰죽 만들어 먹었다. 배 탈나니깐 괜히 어렸을 때 엄마가 만들어준 쌀죽이 생각나서...
I asked Skylar to soak a cup of rice under water in a bowl before he left this morning. I made this rice porridge for the first time. Because my mom used to cook this for me when I had a bad stomachache when I was little.
만드는 법은 생각보다 간단했다. 냄비에 참기름을 둘러준 뒤 30분 이상 물에 불려둔 쌀을 볶아주고 쌀이 좀 투명해졌다 싶을 때쯤 쌀 양의 3배 되는 물을 같이 넣어 중약불에 뭉근하게 끓여주었다.
It wasn't too difficult to make it. I put some sesame oil in this pan and fried the softened rice. When the rice looks a bit transparent, pour 3 times of water of the rice and simmer it on low heat.
아프면서도 할 건 다 한다고, 밥 위에 깨까지 뿌려줌 ㅋㅋ 간장도 조금 내어왔다.
I even decorated the porridge with some sesame seeds on top lol. I brought some soy sauce to eat with the porridge.
미국 남부에서 느끼는 한국 고향의 맛~~~ 간장이랑 쌀죽이랑 같이 먹으니까 꿀맛이네.
Yummm. It brings me back to my childhood. It was really good with some soy sauce.
이건 남편이 점심 시간에 사다 준 이온음료 게토레이랑 미국 지사제. 30분마다 2알씩 씹어먹으라는데 윽 너무 맛없다. 물약도 있는데 저번에 우리가 물약 사다논 거 냉장고에 엎지른 전적이 있어서 알약으로 사왔다고 한다. 오늘 총 6알 먹었는데 제발 효과가 있으면 좋겠다. ㅠㅠ 내일은 꼭 회사가야하는데...
Skylar bought this Gatorade and diarrhea medicine. It says I need to take 2 of these every 30 minutes. Eww. This pill doesn't taste good. They do have a liquid version but we have spilled it in our fridge so he didn't buy it this time. I have taken 6 pills today. I hope it works well so I can go to work tomorrow!!
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